sales@lyrastyle.rs | 011 212 0444

Prodavnica muzičkih instrumenata

Uputstva

Kako se svira klarinet - kako početi svirati klarinet

06.04.2017

Informativni video za početnike kao sklopiti i zasvirati klarinet. 
Uživajte

Kako promeniti žice na akustičnoj gitari video

05.07.2016

Ovo je online video uputstvo koje pokazuje kako treba zameniti žice na akustičnoj gitari. Nadamo se da će vam ovo uputstvo i ovaj video pomoći da uspešno i povremeno zamenite zice na vašem instrumentu. Kako zameniti žice na gitari i sav ostali servis oko gitare potražite od naših prodavaca @ sales@lyrastyle.rs
Srećno i pazite prste...žice znaju da ubodu :)

Stručna pomoć za menjanje i kupovinu žica. Zakažite vašu promenu žica na sales@lyrastyle.rs 

Kako odabrati akustičnu - klasičnu gitaru - saveti za kupovinu

06.06.2016

Ovo su korisni saveti za kupovinu akustične - klasične gitare. U svakom slučaju ne mogu da odmognu ali mogu da vam daju smernice. Ovaj tekst je tu da Vam pomogne u odabiru klasicne ili akusticne gitare.
Srecno

Kod potražnje saveta u vezi kupovine ovo su najčešća pitanja u vezi gitare:

Akustične klasične gitare imaju otvorenu komoru (rezonantnu kutiju) I zvuk koji dolazi od vibracija žica ulazi u komoru gde se taj isti zvuk pojačava. Postoji mnogo vrsta akustične klasične gitare ali u osnovi standardni modeli nemaju CUT AWAY (urez na ploči) koji omogućava sviranje ili dostizanje najviših tonova pri sviranju na vratu gitare. Standardni modeli klasične gitare imaju po tri mašinice za zatezanje žica I njihove žice su uglavnom plastične.

Razlike izmedju akustične I kasične gitare

Prva najuočljivija razlika su žice na gitari, odnosno kod akustične gitare imamo 6 metalnih žica a kod klasične gitare imamo 6 najlonskih (plastičnih) žica. Pri kupovini gitare trebalo bi obratiti pažnju na žice jer se svakom početniku savetuje da počne sa najlonskim žicama, sto zbog lakoće sviranja, što zbog vrata gitare koji se malo razlikuju izmedju akustične I klasične gitare.

Zašto klasična

Žice za klasičnu gitaru su puno mekše I njihova tenzija je drastično slabija od akustične gitare, sto znatno olakšava sviranje. Pogotovo o tome bi trebalo voditi računa kada se kupuje gitara za decu jer se njihove jagodice (koža na vrhovima prstiju) nisu navikle na tenziju žica I veoma su mekane. Zato svako dete treba početi sa najlonskim žicama I prsti će Vam biti zahvalni.


Akustična gitara je divan instrument široke primene, i nije "pastorče" električne gitare, niti je usputna stanica na putu ka električnoj gitari; kupite akustičnu gitaru zato što vam je potrebna i zato što volite akustični zvuk. Poštujte trud onih koji vam pružaju pomoć u sviranju i definitivno potražite profeora za gitaru ili nekog iskusnog koji će Vam pomoći u razumevanju osnova sviranja gitare.  

I na kraju slobodno pitajte naše prodavce na linku sales@lyrastyle.rs ili dodjite kod nas u prodavnicu 

Lyra Style
Tošin Bunar 172
11070 Novi Beograd
TC Aman Studentski grad 

Kako se svira akustična gitara

25.01.2016
Kako naučiti akustičnu gitaru. Lekcija broj 1

Prezentacije proizvođača

01.01.2016

CORT - PREZENTACIJE IZ PROIZVODNJE

U ovoj video selekciji možete pogledati video zapise iz proizvodnje gitara. Ovaj video samo treba da vam pokaže proces proizvodnje i ukaže na preciznost, posvecenost i nacin proizvodnje odredjenih modela CORT gitare / gitara. Ukratko Cort komapnija je otvorena 1960 godine kao importer klavira u to vreme. Kasnije biznis evolucijom od 1973 godine osnivac i CEO Mr. Young je poceo da proizvodi gitare. CORT fabrika je postala poznata po proizvodnji gitara za velike brendove kao što su Hohner i Kramer u pocetku a kasnije i kao kontraktor za velika imena kao što su FENDER i IBANEZ.
Svoje prve autorske modele CORT Curbow i akustcne gitare, poceli su proizvodnjom davne 1982. godine.
Danas postoje dve velike fabrike, jedna u Indoneziji a druga u Kini sa glavnim ofisom u Koreji.

 

CORT - PREZENTACIJE PROIZVODA