sales@lyrastyle.rs | 011 212 0444

Prodavnica muzičkih instrumenata

Reference

Skupština Grada Beograda

Koncertni klavir Steinway & Sons D 274

16.01.2016

Isporučen jedan on najboljih klavira u svetskoj proizvodnji Koncertni klavir Steinway & Sons D 274.


Zahavaljujemo na podršci i viziji budućeg centra za kulturu, Skupštinu Grada Beograda. Hvala svima u ralizaciji koji su želeli da Skupština grada ima najbolji klavir u Srbiji.


Čestitamo od sveg srca!
Lyra Style Team

Beogradska Filharmonija

Potrošni materijal i rezervni delovi za instrumente raznih proizvođača.

02.08.2014

Svake godine Beogradska Filharmonija snabdeva svoje muzičare sa potrošnim materijalom za potrebe orkestra. Naša kompanija već duži niz godina snabdebdeva najzahtevnije muzičare sa potrošnim materijalom, rezervnim delovima i opremom za orkestre.


Yamaha, Buffet Crampon, Vandoren, Thomastik, Pirastro, žice za harfu, stalci za instrumente, pifle i kožice za reparaciju, notni pultevi i jedan od zahtevnijih poslova je bio proizvodnja i montaža transportnih kofera za sve instrumente Beogradske filharmonije.


Hvala na pomoći i saradnji, svim dobrim ljudima u organizaciji.

Jugokoncert Agencija Beograd

Koncertni klavir Yamaha C 7

29.11.2008

Koncertni klavir Yamaha C 7 Potrošni materijal za BEMUS od 2003 godine do danas. Razne udaraljke, flaute, razglasno ozvučenje i digitalni klaviri. Zahvaljujemo Biljani Zdravković na dugoročnoj saradnji i razumevanju. Biti deo Jugokoncerta je za nas privilegija i čast. Lyra Style Team

Ministrarsvo kulture nabavka muzičkih instrumenata

Isporuka klavira, pianina i muzičkih instrumenata ustanovama kulture.

09.09.2007

Najveća isporuka muzičkih instrumenata u skorašnjoj istoriji dogodila se tokom 2005. godine u Beogradu.


Za potrebe Skupštine grada, pozorišta i škola firma LYRA STYLE je dostavila 20 raznih Steinway & Sons, Yamaha klavira i digitalnih klavira. Isporukom ovih vrhunskih instrumenata Skupštini grada, pozorištu na Terazijama, Jugolsovenskom dramskom pozorištu i ustanovama kulture, omogućili smo mladim muzičarima edukaciju na najboljim svetskim instrumentima, što će u sinergiji s vrhunskim predavačima doprineti još kvalitetnijem obrazovanju studenata i profesionalaca.


Dostava ovako velikog broja profesionalnih instrumenata traži vrhunsku logistiku, kvalitetno planiranje te stručnjake iz različitih područja - od pomnog biranja instrumenata koje su napravili Gospodin Bjelanović i prijatelji u Berlinu, preko organizacije kvalitetnog transporta - do samog postavljanja instrumenata u Skupštini, pozorištima i školama.


Sve je to uspešno organizovala naša firma i na taj način još jednom potvrdila visoke standarde po kojima radi u svim svojim segmentima. Upravo ovakvi zahtevni projekti su najbolji pokazatelj spremnosti, predanosti i stručnosti naše firme. Naravno, ne sme se zaboraviti ni podrška koju je Lyra Style spremna u svakom trenutku pružiti iz segmenta servisa, održavanja i stručne pomoći ukoliko se za to pokaže potreba.


Hvala svima na razumevanju i podršci prilikom izvodjenja ovog velikog projekta.
Javna nabavka za ustanove kulture

Ambasada Narodne Republike Kine Beograd

Kompletno ozvučenje audio video

09.09.2009

NEXO sistem kompletno ozvucenje konferencijske sale, sa bežičnim zvučnicima, kontrolnom sobom, bežičnim mikrofonima, video projektorima u sali za konferencije.


Predivan projekat u srcu Beograda u Užičkoj ulici.


Ozvučavanje najmodernije kako Audio tako i Video.
NEXO SOUND SYSTEM Bežični razglas!
Video Projektori i razna dodatna oprema - Mixeri, pojačivači, video prezentacije i karaoke system.
Hvala na poverenju. 

Fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine

Donator preko 30,000 Eura za muzičku školu u Ćupriji.

05.05.2008

Donacijom od preo 30,000 € muzičkoj školi u Ćupriji fondacija NJ.K.V. Princeze Katarine pomogla je da se djaci i studenti osećaju kao kod kuće. Hvala što ste izabrali našu kuću za dobavljača instrumenata.


Koncertni klavir Yamaha C 5
Digitalni studio sa mikserom Yamaha O1V
Studio oprema sa 24 kanala pultom 
Notni pultevi i školska učila
Digitalni klaviri 5 komada
Pultovi za note 100 komada
I još mnogo toga

Guitar Art Festival

Kreativni kurs gitare

18.06.2016

Lyra Style Music co. je sponzor Guitar Art Festivala već 12 godina. Donacijom naše kompanije Guitar Art je dodelio nagrade mnogim učesnicima, kako u juniorskom tako i u seniorskim takmičenjima.
Razne gitare, stalci, oprema, razglasi, ozvučenja, žice i oprema za sve uzraste. Hvala Bošku Radojkoviću, direktoru Guitar Art Festivala što smo slušali izvođače kao što su: Sting, Vaya Con Dios, Paco de Lucia, Tommy Emanuel, Vlatko Stefanovski i joč mnogo izvođača poznatih širom sveta.


Pre dve godine donacijom Američke ambasade, naša kompanija je isporučila preko 130 klasičnih i akustičnih gitara, Kreativnom Kursu gitare Guitar Art festivala.


Gitare koje se koriste za početnike na kursu gitare su: 


Lyra klasična gitara set AH10


Alhambra klasična gitara Z nature


 

Narodno pozorište Beograd

Potrošni materijal za operu i potrebe pozorišta

05.04.2014

Naša kompanija već godinama snabdeva orkestar Narodnog pozorišta sa potrošnom opremom i materijalom za potrebe njihovog orkestra.


Poznati brendovi kao Vandoren, Thomastik, Buffet Crampon, Greg Black, Vincent Bach, Alexaneder horn, Yamaha, Codabow, Adams timpani i mnogo toga još.


Hvala na poverenju

Splav Corso - Korzo

Ozvučenje za splav - restoran na Savi - Savski kej

26.11.2013


Splav Corso 2013Početkom oktobra meseca 2013. godine počeo je sa radom novi splav/restoran u Novom Beogradu na Savi. Klijent nam se obratio sa specifičnim zahtevom za ozvučavanje 3 zasebne celine unutar objekta koji prima oko 300 ljudi. Audio sistem mora isporučiti odgovarajući zvučni pritisak u svakom delu objekta a zvučnici moraju biti vrlo malih dimenzija jer je plafon dosta nizak i treba da se uklopi u ambijent.
Posle akustičkih merenja i analize prostora isporučen je i instaliran je pasivni sistem JBL Control 28 sa odgovarajućim brojem satelita i subwoofer-a. Pomoću digitalnog procesora za zvuk uspeli smo da napravimo odgovarajuće ( različito) podešavanje zvuka u sve tri celine.Sada je taj prostor apsolutno spreman za dnevne i noćne varijante ovog objekta uz DJ-eve i bendove.

Restoran Topčiderac - Topčider

Ozvučenje BOSE Panaray 502A

25.06.2017

Još u vreme vladavine Kneza Miloša Topčider postaje najznačajnije mesto u okolini Beograda. Davnih dana je otvoren restoran Topčiderska noć a od skora June 2017 postaje restoran Topčiderac. Novi restoran sa predivnom baštom I svadbenim salonom je najava da će topčider ponovo oživeti u starom sjaju. Veliki parking i predivan ambijent stavljaju ovaj restoran na turističku mapu Beograda.
 

Naša firma je instalirala zvučni sistem BOSE Panaray sound system ozvučenja u veoma zahtevnom ambijentu od stakla i akustičnog prostora.
BOSE Panaray system 502A je idelan zvučnik za sve prostore i sastoji se od 5 zvučnika unutar jednog. Za ovakvu instalaciju smo koristili Crown 4 kanalno pojačalo, Bose 24 DSP processor i naravno 2 Topp Pro subwofera za kompletan doživljaj. 
Sa ugradnim plafonskim zvučnicima u hodnicima i pomoćnim objektima ovaj prostor je spreman da opsluži skoro 500 zvanica za svadbe i veselja.


Želimo im uspeh u radu.   
 


Oprema ugradjena:Bose 502A pasivni zvučnik
Bose DSP 24 Control space
Crown 4 kanala pojačalo sa DSP procesorom
Topp Pro aktivni subwoferi
JBL plafonski ugradni zvučnici
MasterAudio 4 kanalno HI FI pojačalo za plafonske zvučnike
Proel zvučnički kabl 2x 2.5 m2

PALACE Kids igraonica Dedinje

Ozvučenje u igraonici i Disco klub za decu

25.04.2023

Jedna od najmodernijih igraonica u Beogradu otvorena je 2023 na lepoj lokaciji na Dedinju. Sastoji se od velike dečije iraonice 300m2, kafić - restoran (preko 500m2) i poseban prostor za animaciju sa diskotekom i to pravom (80m2). Ozbiljan razglas marke JBL sa video projektorom koji povezan na kompjuter za You tube video ili gledanje filmova za decu, kuglom i roto glavama, dim i balon mašinom,  prave ovaj prostor jednistvenim po sadržaju i kvalitetu. 


  


Najekskluzivniji slot club u Srbiji - Macao Gold Ada Mall

Ozvučenje u slot klubu prilagodjeno za tu vrstu namene

01.05.2020

Za sve ljubitelje igara na sreću, Beograd je dobio novo ekskluzivno mesto! Makao Slot Club u Ada molu. Lociran preko puta Ada Ciganlije Ada Mol je jedan od najposecenijih molova u tom delu grada. Imalo smo privilegiju i čast da uradimo posao veoma zahtevan kako zbog lokacije tako i zbog igrača. Slot clu se nalazi u Ada molu na preko 1500m2 koje je trebalo ozvučiti kako sa ambijentalnom muzikom tako i sa posebnim razglasom za mašine i objave dzek potova. Video je takodje povezan na ozvučenje gde se mogu pratiti utakmice od važnosti.

Preko 80 plafonskih zvučnika koaksijalnih Cira 524 sa više pojačivača i 4 Sub woofera i naravno 16 kanala miksetom sa mikrofonima za goste i objave pravi ovo ozvučenje vema kvalitetno kao i što dikuje ovakvom mestu.


Takmičenje gitarista Muzičke škole Stevan Mokranjac u Požarevcu

Nagrada klasična gitara Alhambra

03.12.2017

Muzička škola u Požarevcu već godinama organizuje takmičenje mladih gitarista pod nazivom Memorijal Miloš Djordjević u znak sećanja na preminulog đaka srednje muzičke škole. Čak se i dan takmičenja odražava na datum njegovog rodjenja.


Ove godine naša kuća nagradjuje najboljeg gitaristu sa poklon klasičnom gitarom u prigodnom paketu.

Muzička škola Stevan Mokranjac za osnovno i srednje muzičko obrazovanje je ujedno i organizator velikog takmičenja za duvačke instrumente u kojima je nastupilo preko 2200 takmičara iz skoro svih zemalja u okruženju Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Poljske, Bugarske i naravno Srbije.


Veoma nam je drago da smo u mogućnosti da na ovaj način pomažemo lokalne talente i učestvujemo u radu sa muzičkim školama. 

Suvenir Splav restoran - Savski kej

Projektovanje i montaža ozvučenja

28.10.2015

Novo Beogradski Savski kej je jedan od najposećenijih šetališta na Novom Beogradu gde se i nalazi Restoran Splav Suvenir. Sa odličnim odabirom domaće kuhinje, preko vikenda možete uživati i u živoj svirci ili pak slaviti rodjendan na terasi sa pogledom na novi Most na Adi.


Imali smo zadatak da ozvučimo splav restoran izunutra sa aktivnim kutijama dovoljno kvalitetnim za akustičnu i živu svirku kao i da snabdemo i montiramo spoljne zvučnike otporne na vremenske prilike kao all weather zvučnike. Sve to da ima mogućnost da radi odvojeno a po potrebi i zajedno.


 


Odabrali smo opremu koja odogovara ovakvom zahtevu i montirali 4 aktivne kutije od po 200W snage i montirlai 8 malih zvučnika svuda oko splava u beloj boji koji se napajaju iz četvorokanalnog pojačala da bi svaki kanal bio individualan. Ujedno smo stavili i DBX procesor zvuka kako bi zvuk bio što čistiji i kvalitetniji.
Sada je ovaj objekat koji je inače i marina za čamce spreman da ugosti preko 100 gostiju unutra i skoro isti broj napolju u bašti.


Opremu koju smo montirali:


Yamaha MSR100 aktivni zvučnici
JBL Control 1 AW beli
Crown pojačivač 525 W
Yamaha mikseta M16XU
DBX procesor zvuka 

Schiedmayer Compact 5 1/2 Celesta

Celesta za Narodno pozorište i Simfonijski orkestar RTS

09.01.2019


THE CELESTA 
Nebeski instrument ... 


Danas je vrlo teško zamisliti Simfonijski orkestar, pozorište ili neki brodkasting studio bez magičnog zvuka ČELESTE. Čelesta je muzički instrument koji je prvi put napravljen 1886 u Parizu od majstora Viktora Mustela i od tada učestvuje u svetskoj muzici preko 130 godina svojim magičnim i unikatnim zvukom. Čelesta je prvi put postala svetski poznata kada je Petar Ilič Čajkovski upotrebio u baletu "Dance with a Sugar plum fairy" 

 

Celeste na Francuskom u prevodu znači nebeski instrument zbog svog specifičnog zvuka koji se u poslednje vreme ne koristi samo u periodu romantične muzike već u pop rock i jazz muzici i više nego obično u filmskoj muzici.

 

Nepogrešiv zvuk čeleste možete čuti u blokbasterima kao što su Harry Potter, Star wars i La La Land. 


Sve u svemu još jednom se pokazalo da bez dobrog instrumenta nema ni dobre muzike. 
U prilogu je lista institucija koje imaju Schiedmayer Celestu.


London: BBC Symphony Orchestra 
Athen: Greek National Opera
Hong Kong Philharmonic Orchestra
Chicago: Chicago Symphony Orchestra
Los Angeles: Los Angeles Opera
New York: Metropolitan Opera Association Inc.
New York Philharmonic Orchestra
New York New York Symphony Orchestra
Beograd  Narodno pozorište - Opera
Beograd Simfonijski orkestar RTS-a

I još mnogo drugih svetskih poznatih orkestara...


 


 Restoran Mali Vrabac

Instalacija sistema ozvučenja za regularnu muziku i gostujuće akustične orkestre.

10.10.2015

Krajem 2015 godine projektovali smo i uspešno realizovali projekat zvani Mali Vrabac.


U srcu Skadarlije, na dva nivoa, sa velikom baštom i posebnom salom nalazi se restoran koji u poslednje vreme poprima epitet jednog od najpopularnijih restorana u Skadarliji kao i restorana sa živom akustičnom - narodnom - tamburaškom muzikom.


U prizemlju smo koristili aktivne JBL EON 610 zvučnike sa odgovarajućom Mackie miksetom koji smo paralelno povezali sa sličnim JBL ozvučenjem na spratu koji služi za rodjendane, veselja i slične manifestacije.


Najveći problem koji su vlasnici imali je da se muzika ne čuje napolju dok tamburaši sviraju i takodje na spratu je tiho kad muzika svira u donjem delu i obrnuto.


To smo rešili sa dva odvojena sistema koja su paralelno povezani tako da kad muzika svira u bilo kom delu jedne od tri sala, drugi gosti mogu uživaju u zvuku preko ozvučenja na bilo kom mestu.


Sada je taj prostor apsolutno spreman za dnevne i noćne varijante uz bendove, tamburaše, svadbe i rodjendane kao i muziku sa  YouTube kanala po izboru.


 


Oprema koju smo koristili:


JBL EON612 aktivni zvučnik
Mackie mikseta PRO FX16
JBL Control one paar
JBL EON618 subwoofer
Shure BLX24/SM58

Orkestar Vojske Srbije

Nabavka Instrumanata

02.02.0016

U više navrata odgovarajući na zahteve velikih orkestara Lyra Style je je bila dobavljač muzičkih instrumanata, kako za limene tako i za drvene duvačke instrumente. Pored instrumanta naša kuća je dobavljala i potrošne materijale za ceo orkestar.

Ambasada Japana Beograd

Ozvučenje za multimedijalnu sobu

06.06.2017

Sa višegodišnjim iskustvom dolaze i zahtevi za snabdevanje institucija kao što su Ambasada Japana na Novom Beogradu. Opremili smo njihovu multimedijalnu sobu sa zvučnim sistemom aktivnih kutija JBL EON 15 kao i sa odgovarajućom višekanalnom miksetom Yamaha MG16 .

Imajući u vidu potrebu za pitanja publike i novinara ponudili smo im odogovarajuće Sennheiser mikrofone Model 835 i tako uspešno kompletirali još jedan zadatak.


Ambasada Japana je jedan od najvećih donatora Srpskom narodu i hvala im na tome. 

Macao Slot Club Shopping Centar Karaburma

Instalacije ozvučenja Lyra Style

01.06.2017

Krajem Maja 2017. godine u kompleksu na Karaburmi instalirali smo višemedijalno ozvučennje i audio sistem kako za muziku tako i za tri pojedinačna Jack pota. Projekat je stigao u zadnji čas i rok za izvršenje posla je bio više nego kratak. Radilo se i do 4 sata ujutru samo da se ispoštuju rokovi. Dobra organizacija i dobri tehničari uspeli su da u šumi network kablova, internet aplikacija povežu i montiraju ozvučenje za muziku sa kompjutera i USB-a i takodje da povežu više kompjutera sa progrmaskom muzikom Jack pota. Instalirali smo višezonski pasivni sistem prilagodjen za svakodnevnu 24 časovnu upotrebu sa zasebnim podešavanjem zvuka i boje tona.


 


Instalirana oprema:


JBL 8128 plafonski zvučnici
JBL 8124 plafonski ugradni zvučnici
Crown pojačivač 2 kanalni
MaMaster Audio MV8300 100V linija sa USB plejerom
Proel kablovi za zvučnike HPC620 2 x 2,5 m2

Fonatana na Slaviji

Fontana Slavija Audio ozvučenje Lyra Style

06.01.2017

Krajem Aprila 2017 godine dobili smo upit za instalaciju ozvučenja na fontani novog trga Slavija. Iako nikad do sad nismo radili zvučnu fontanu, prihvatili smo izazov jer volimo nove izazove. Ispod trga na Slaviji odveli su nas u jednu veliku prostoriju i rekli nam ...evo tu hoćemo ozvučenje !

Kao i uvek izašli smo u susret i instalirali ozvučenje o kome bruji ceo Beograd. Četiri bandere po dva zvučnika, jedan sa basovima a drugi sa visokotoncima i pojačalo sa procesorom koji diriguje velikim mašinama ispod Slavije. Ovo ozvučenje ozbiljno zvuči u datim uslovima s'obzirom na buku i gradski saobracaj.


Ponosni smo na činjenicu da smo učestvovali u izgradnji ovako lepog objekta u Beogradu.
Hvala drugarima iz Audio Light firme na saradnji.


Lyra Style team